Sidor

lördag 9 januari 2021

Kotletter med ädelosttäcke


Ädelosttäcket gör denna rätt riktigt mättande. Vilken ädelost du använder är en smaksak och jag tog Kvibille Gräddädel eftersom det var den enda ädelosten som fanns i min butik.

Stek inte kotletterna för länge eftersom du ska tillaga dem i ugnen också. Bäst hade rätten varit med karré med lite insprängt fett. Kotletterna i butik idag saknar oftast tillstymmelse av fettkappa.

Tror att kyckling också hade passat utmärkt i denna rätten.

Klyftpotatis, stekt potatis eller hasselbackspotatis hade passat utmärkt till. Servera gärna en grönsallad till men jag hade bara broccoli hemma så det fick duga.

6 kotlett
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
140 gram ädelost
4 dl créme Fraiche
1 dl grädde


Bryn kotletterna hastigt.
Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
Strimla paprika och lök.
Stek dem mjuka.
Placera lök och paprika över köttet.
Smula ädelost och blanda med salt, paprika, svartpeppar och gräddfil.
Fördela oströran över kotletterna.
Gratinera i ugn 220 grader i 15 - 20 minuter.



Servera med kokt potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar