Sidor

fredag 19 augusti 2022

Pasta med kantarellsås


I år har det varit väldigt torrt men svampen har ändå kommit tidigt. Har du förmånen att kunna plocka kantareller i din närhet så är du privilegierad. För alla andra så kan man hitta bra kantareller i affären. Vi älskar kantareller och lyxar till det med 500 gram kantareller. Det går utmärkt att bara använda 250 gram.

Jag serverade en tomatsallad på olika sorters delikatesstomater till. Enkelt och väldigt gott. Bara lite salt och svartpeppar som kryddning. 

Vinet kan uteslutas och givetvis kan du använda soja/havregrädde och vegansk "parmesanost".

500 gram kantareller
2 schalottenlökar
1/2 solovitlök 
1 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1 - 1 1/2 tsk flingsalt
1 - 1 /2 krm grovmalen svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesanost

Dela eventuellt större kantareller i mindre bitar.
Fräs kantarellerna i lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur.
Finhacka schalottenlök och pressa vitlöken. 
Tillsätt löken bland kantareller och låt fräst tills löken mjuknat. 
Häll på vin och låt det koka in. 
Tillsätt grädde.
Smaka av med salt och svartpeppar. 
Låt allt koka upp igen.
Rör i 1 dl riven parmesanost.
Blanda ner nykokta pasta och vänd om ordentligt. 

Till servering kan du riva lite parmesanost ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar