Sidor

torsdag 12 januari 2023

Mjölkfri och gelatinfri pannacotta



Instagram fylldes i julas med denna efterrätt som jag tror ursprungligen kom från Mattias, Vegomagasinet.
Vi testade att göra den med Hallonknäck och den var riktigt god. Roligt att kunna göra en pannacotta som jag kan äta och de övriga gillar. 
Får mig att vilja testa olika veganska godisar med andra smaker. Givetvis lyxa till det med bättre dekoration. 
Självklart kan du göra pannacotta med animalisk grädde.

5 dl grädde, t ex havregrädde
100 gram Tomteskallar från Bubs, Julmust eller Hallonknäck

Koka upp grädden.
Klipp Tomteskallarna i mindre bitar och vänd ner i grädden. 
Låt sjuda med i 5-10 minuter eller tills de har smält helt. 
Vispa runt då och då.
Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stelna i kylskåpet i några timmar.

Dekorera pannacottan med till exempel frukt, vispad grädde och Tomteskallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar