Sidor

söndag 19 januari 2025

Vildsvinsbiffar


Gubben har köpt vildsvinsfärs av en bekant och gör sig en riktigt härlig söndagsmiddag. Biffar, kokt potatis, brunsås, haricots verts och röda vinbärsgele. Klassiskt och extra lyx med vildsvinsfärs. Givetvis kan du använda dig av vanlig fläsk- eller blandfärs.

Det blev förutom middag till gubben även två lunchlådor och tre förpackningar med biffar till frysen.

1 kg vildsvinsfärs
3 msk ströbröd
3 dl grädde
1 stor gul lök
2 ägg
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar 
1 krm svartpeppar 
2 msk kalvfond 

Blanda ströbröd och grädde i en skål och låt svälla i 5 minuter.
Finhacka löken och fräs tills den mjuknar utan att få färg. 
Lägg färs, lök, ägg, fond, dijonsenap, salt och peppar tillsammans med ströbrödsblandningen och blanda ordentligt. 
Forma till biffar och stek i smör ca 3 min på varje sida på medelhög temperatur tills de har en fin brynt yta. Innertemperaturen ska vara 70°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar