Sidor

måndag 22 november 2010

Lasagne

Idag ska jag till bup med flickorna. Halvårets återbesök. Konstigt att allt klumpar ihop sig. Blir därför idag lasagne. Sköter sig själv i ugnen under tiden jag försöker få lite ordning i huset. Gott att värma i eftermiddag när, förhoppningsvis, hela familjen samlas.

Gör ett köttfärssås av:
ca 1 kg köttfärs
1 stor gul lök
2-3 soltorkade inlagda tomater
500 gram passerade tomater
3 msk tomatpure
2 stora vitlöksklyftor,
2 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk oregano.

Hacka gul lök. Stek löken tillsammans med köttfärsen. Tillsätt passerade tomater, tomatpure samt hackade soltorkade tomater.
Pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter.

Gör en ostssås av:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Vispa ihop mjöl och någon dl av mjölken. Häll i en kastrull tillsammans med resten av mjölken. Koka upp under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt riven ost.

Varva köttfärs, 9 lasagneplattor (3 per lager), ostsås i en ugnsform. Börja med köttfärs som inte bränns fast i botten lika lätt och avsluta med ostsås överst. Strö eventuellt lite extra riven ost efter halva tiden i ugnen.

In i ugn 225 grader ca 20 minuter.

Servera med en enkel sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar