Sidor

onsdag 14 september 2011

Grönpepparfilé med råstekt potatis

Vardagslyx. Fläskfilé brukar jag köpa när affären har bra erbjudande. Händer ganska ofta att jag hittar fläskfilé billigare än köttfärs. Då kan man passa på att köpa på sig några stycken. Bra att ha till hands i frysen.

Filé:
600 gram fläskfilé
2-4 msk grönpeppar
flingsalt

Sås:
1 dl vatten
2 msk köttfond 
3 dl vispgrädde
1/2 -1 msk soja
2 msk dijonsenap
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Ugnsråstekt potatis:
10 potatisar 
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Potatis:
Skala om du vill potatisen.
Skär i tunna skivor och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja.
Krydda och rör om ordentligt.
Stek i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Vänd runt någon gång under tiden.

Filé:
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
Platta ut skivorna lätt.
Stöt grönpepparn i en mortel.
Klappa in pepparen i filéskivorna.
Stek några minuter på varje sida.
Salta.

Sås:
Vispa ur pannan med buljong och grädde.
Tillsätt soja och senap.
Låt såsen koka upp.
Smaka av och lägg ner filén i såsen och låt bli varmt.

Servera med haricot verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar