torsdag 18 december 2014

Vegetarisk paj


Gillar du inte rosmarinens lite parfymliknande smak så byt ut mot annan örtkrydda. Kan även uteslutas helt. Kanske istället något krm salt. Vilket du kanske upptäcker inte finns alls i receptet. Jag tycker att det räcker med buljongpulvret som innehåller salt men gubben och Max ville gärna ha lite mer sälta.

Pajdeg:
3-4 dl vetemjöl
100 gram smör
1 dl ifraiche (turkisk yoghurt, grädde eller vanlig cream fraiche fungerar också. Till och med vatten men inte så mycket då. Bara några msk tills degen håller ihop.)

Blanda ihop ingredienserna och låt degen stå kall i 30 minuter.
Tryck ut i smörad springform.
Förgrädden 200 grader i 8 minuter.

Fyllning:
1 stor röd paprika
2 röda lökar
2-3 morötter
3 dl riven ost
1 tsk rosmarin

Klyfta löken.
Riv morötterna.
Dela paprikan i mindre delar.
Stöt eventuellt rosmarinen lite i en mortel.

Äggstanning:
5 ägg
2 dl ifraiche
1 dl havredryck
1 vitpeppar
1 1/2 tsk grönsaksbuljong i pulverform

Fyll pajskalet med grönsakerna.
Strö över osten och krydda med rosmarin.
Blanda ihop äggstanningen och häll den över grönsakerna.

Gratinera i 200 grader i 30-35 minuter.

Till köttätare serveras tjocka skivor salami medan jag håller mig till salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar