Husmorstips - Matlagning

Matlagning:


Gulaktig blomkål?
Vill du att blomkålen ska se vitare ut så tillsätt saften av 1/2 citron i kokvattnet.


_______________

Vinslattar:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
 
____________________

Tycker du inte om doften av kokt blomkål?
Lägg en tesked ättika i vattnet. Doften försvinner.

_______________

Pajskal:
En pajdeg mår bäst av att få vila kallt i 30 minuter innan man använder den. Har du bråttom och inte kan vänta på att degen vilar. Tryck ut degen i pajformen och ställ in i frysen i 10-15 minuter. Under tiden så fixar du till fyllningen. Snabbt och enkelt. 
______________________


Salt sås:

Skala 1-2 potatis, lägg ner i såsen och koka upp igen. Potatis suger upp det överflödiga saltet. Smaka av igen och när det är lagom salt plockar ur potatisen.

________________________________


Snabba isbitar

Hos mig finns det aldrig några isbitar när man ska ha. Använd kokt vatten så går det snabbare. Konstigt nog.

_____________________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar