tisdag 18 augusti 2015

Kycklinggryta på två sätt


Idag kom jag hem först. Det har inte hänt på många månader. Huset var så tomt och tyst. Kändes riktigt skönt. Satte mig på trappan en stund och drack Chai från Oatly. Svalkande och härligt efter en lång och varm bilresa.

Det är en speciell känsla att komma hem och mötas av ovillkorlig kärlek från en hund. Rex var så glad att se mig. Alfons däremot betedde sig som katter gör mest. Väldigt nonchalant. Han konstaterar att jag är hemma och sedan strunta han helt i mig. Underbare kattskrälle.



Middagen blev nog världens enklaste kycklinggryta. Självklart gjorde jag två varianter. En animalisk och en vegansk.



760 gram kycklingfileér
3 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 kycklingbuljongtärning/fond
1 1/2 paprika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär paprika och kyckling i mindre bitar.
Stek kyckling och paprika så kycklingen får lite färg.
Tillsätt buljong eller fond, Cream fraiche, tomatpuré salt, svartpeppar och curry.
Låt småputtra 10-15 minuter.
Smaka av.


Sedan gjorde jag en vegansk gryta där jag bytte ut det animaliska mot K*ckl*ngbitar från Astrid och aporna samt iMat från Oatly.

Servera med kokt ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar