2 fläskfilé a' 500 gram
2 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk kalvfond
2 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
3 dl grädde
3 dl grädde
2 dl vatten
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 msk soja
3 tsk torkad timjan
1 tsk salt
3 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Skär filén i medaljong och bryn.
Skär filén i medaljong och bryn.
Lägg över i gryta.
Skala och strimla lök.
Skala och strimla lök.
Klyfta svamp och stek tillsammans med löken.
Lägg över i gryta.
Koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan.
Tillsätt fond, grädde, soja och matlagningsvin.
Smaka av med timjan, salt och peppar.
Låt småkoka i 10-20 minuter.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.
Servera med kokt potatis, kokt morötter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar