måndag 4 september 2023

Plommonspäckad karré i slowcooker


Igår förberedde jag dagens middag genom att köra karré i slowcooker. Köttet blev så mört att det föll isär när jag skar i det. 

hel bit karré cirka 1 1/2 - 2 kg 
2-3 gul lök
2-3 morötter 
1 1/2 - 2 tsk salt
2-3 krm peppar
2 tsk timjan
1 dl vatten
soja
grädde/mjölk

Stick några hål runt om köttbiten och stoppa ner katrinplommon. 
Krydda runt om med timjan, salt och peppar. Jag använde både vit- och svartpeppar. 
Bryn köttet och placera i slowcooker. 
Klyfta gul lök. 
Bryn löken tills den mjuknar något och häll sedan i 1 dl vatten för att koka ur stekpannan. 
Häll lök och vätska över köttet. 
Dela morötter i mindre bitar och lägg runt köttet.
Ställ slowcooker på hög i 4-5 timmar. 
Ta upp köttet och låt det kallna i aluminiumfolie. 
Använd 1 1/2 dl av vätskan från slowcookern för att göra sås. 
Tillsätt 2-3 dl grädde/mjölk, soja och låt puttra i 5-10 minuter. 
Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i vatten. 
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. 

Servera plommonspäckad karré med kokt potatis, sås, grönsakerna från slowcookern, gelé och pressgurka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar