Igår förberedde jag dagens middag genom att köra karré i slowcooker. Köttet blev så mört att det föll isär när jag skar i det.
hel bit karré cirka 1 1/2 - 2 kg
2-3 gul lök
2-3 morötter
1 1/2 - 2 tsk salt
2-3 krm peppar
2 tsk timjan
1 dl vatten
soja
grädde/mjölk
Stick några hål runt om köttbiten och stoppa ner katrinplommon.
Krydda runt om med timjan, salt och peppar. Jag använde både vit- och svartpeppar.
Bryn köttet och placera i slowcooker.
Klyfta gul lök.
Bryn löken tills den mjuknar något och häll sedan i 1 dl vatten för att koka ur stekpannan.
Häll lök och vätska över köttet.
Dela morötter i mindre bitar och lägg runt köttet.
Ställ slowcooker på hög i 4-5 timmar.
Ta upp köttet och låt det kallna i aluminiumfolie.
Använd 1 1/2 dl av vätskan från slowcookern för att göra sås.
Tillsätt 2-3 dl grädde/mjölk, soja och låt puttra i 5-10 minuter.
Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i vatten.
Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar.
Servera plommonspäckad karré med kokt potatis, sås, grönsakerna från slowcookern, gelé och pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar