Utmärkt vardagsmat som vi idag serverade med kokt potatis men klyftpotatis hade också passat bra till.
Middagen är klar på 20-25 minuter om man köper färdigstrimlad kyckling.
Tänk på att vara noga med hygien både vad gäller dina händer och köksredskap när du hanterar rå kyckling.
Alla grönsakerna ska sköljas noga om det inte står på förpackningen att de redan är sköljda.
2 - 3 dl Crème fraiche
1 - 2 dl vatten
1 bubbla gräslök
65 gram babyspenat
1/2 solovitlök
1 röd chili
1 msk kycklingbuljong
salt
svartpeppar
Strimla kycklingen.
Stek kyckling i 4-5 minuter, tills. genomstekt. Kyckling ska inte vara rosa i mitten när den är klar.
Krydda med 2 krm salt.
Ställ kycklingen åt sidan i en skål eller på en tallrik.
Finhacka chili och riv vitlök.
Finhacka gräslök.
Stek vitlök och chili i 1 minuter i samma stekpanna som du stekte kycklingen.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong och 1/2 tsk salt.
Koka upp och låt sjuda i 1-2 minuter.
Häll i Crème fraiche, gräslök, babyspenat och den stekta kycklingen.
Sjud i 2.minut och smaka av med salt samt 1 krm svartpeppar.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar