torsdag 15 mars 2012

Cannelloni med salsiccia och ricotta i tomatsås


Lite pilligt är det att laga denna rätten. Dels när du ska klä av korven och dels när du ska fylla rören. Men jag tycker det är värt det.
Max tyckte inte att det var en maträtt att döda för men det var ätbart.

cannelloni rör

500 gram salsiccia eller annan kryddig korv
2 stycken ricotta á 250 gram
200 gram parmesanost
1 kruka färsk bladpersilja

Tomatsås:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2 tsk oregano
1 tärning hönsbuljong
salt
svartpeppar

riven parmesanost

Hacka lök och vitlök.
Fräs i olivolja utan att det tar färg.
Tillsätt tomater, oregano och buljong.
Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar. Ca 20 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skrapa ur korven ur sitt skinn.
Använder du färsk korv så stek den smulig i olivolja.
Låt kallna.
Riv parmesan.
Hacka persilja.
Blanda ricotta, parmesan, persilja och korv.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen i cannelloni. Med fingrarna går bäst.
Lägg rullarna i en smord ugnsform.



Häll på tomatsåsen.




Strö över riven parmesan.



Gratinera i mitten av ugn ca 30 minuter i 200 grader.


Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar