tisdag 14 augusti 2012

Baconlindade nötfärsrullar



Idag känns det som om jag hann med mer än vanligt och det utan att stressa.

Låg kvar i sängen när gubben masade sig upp kl 6.15. Låg där och svävade mella vaket och sömn.

Vid 7-tiden tittar Maja in och frågar om jag vill ha kaffe. Vilken fråga. :D

När hon kommer upp med det nykokta kaffet ligger jag och läser. Hon kommer med påtår. Efter en stund kommer Max upp och lägger sig hos mig. Vi har ett trevlig samtal om Dream Hack i november. Han önskar sig en biljett dit. Pappa kanske kan i förtidig julklapp?

När jag äntligen orkar upp så beger vi oss till barnbarnen och dricker kaffe. Mysigt.

Lite Maxi hann vi med också.

Maja var inne på Cillas hårstudio och diskuterade sina naglar På lördag blir det en förlänging. Hon fick ett presentkort i födelsedagspresent.

Vi körde också förbi Lilla Längan men där var inte öppet.  Jag vet att ägarinnan Ingalill gärna öppnar om hon bara är hemma men vi spar våra presentkort ett tag till. Maja har två och jag har ett. Den som spar hon har.

Nu är maten lagad och jag kör till jobbet.


800 gram nötköttfärs
1 1/2 tsk salt
1 /2  krm peppar
2 dl riven ost
3 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 liten purjolök
1/2 kruka persilja
3 paket bacon

Sås:
4 dl vispgrädde
1 dl sweet chilisås
knappt 1/ tsk salt
1/2 tsk rosépeppar

Finhacka purjolök och persilja.
Arbeta ihop nötfärsen med salt, svartpeppar, riven ost, ägg, grädde, purjolök och persilja.
Lägg ut baconskivorna tre stycke lite om lott på en skärbräda och fördela färsen på baconen.
Rulla ihop till rullar.
Lägg baconrullarnai en smord eldfast form med skarven nedåt.


Rör ihop grädde och chilisåsen.
Krossa rsépeppar lite.
Blanda ner i såen med salt.
Häll såsen över rullarna.



Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30 minuter.
Ös rullarna några gånger under tiden.


Jag äter kokt blomkål till men familjen äter kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar