fredag 6 september 2013

Symtom

Jag har ett symtom som ibland skrämmer mig rejält.

På höger sida i bröstet. Ungefär mitt i höger lunga har jag kramp. Det är alltid på samma ställe. Alltså inget som flyttar sig som så mycket annan av min mysko värk i kroppen.

Det känns som om något knyts åt väldigt, väldigt hårt. Ibland är det bara små kramper tätt efter varandra. Ibland bara lite molande värk. Sedan har vi de gångerna som jag blir rädd. Då tar det i ordentligt och det känns som en hel evighet innan det släpper igen. Har funnits de gånger då jag varit tvungen att stanna upp, böja mig och automatiskt hålla om bröstkorgen. Fått frågan mer än en gång om det är hjärtat.

Måste erkänna att de första gångerna det hände, för flera år sedan, blev jag rädd och funderade på om jag hade hjärtat på fel ställe. Idag tar jag det med ro fram till de gånger när det sitter i väldigt länge eller är väldigt kraftigt.

Har tagit upp det med både reumatologen och vårdcentralen. Ingen har gjort någon undersökning. Inte ens lyssnat på mina lungor men de har däremot kommit med flera teorier.

Det är en inflammation i muskeln runt bröstkorgen.

Det är bindväven mellan och runt revbenen. (Har ju en bindvävsreumatism)

Det är nerver som ligger i kläm.

Det är muskel som kläms.

Inte blir jag klokare av doktorernas tankar men jag intalar mig själv att det bara är ytterligare ett bevis på att jag är en människa med en väldigt konstig och komplex sjukdomsbild.

Troligtvis är det ju inget allvarligt eftersom jag haft det såhär i många år och tydligen lever än.

1 kommentar:

  1. Ser att vi skriver om liknande ämnen idag, symtom.. . Just när det gäller värk i bröstregionen så borde ju sjukvården ta det på lite mer allvar kan man tycka, om inte annat för att stilla patientens oro.

    SvaraRadera