måndag 16 september 2013

Kycklinggryta



En riktigt snabb rätt. Grytan blir klar samtidigt som pastan kokar.

Jag använde mig av både medium och mild tacosås. Det är smaken som avgör.

Istället för salladslök fungerar purjolök.

Champinjonerna skulle egentligen vara i grytan men eftersom alla inte gillar svamp serveras den bredvid.

1 kg kycklingfile
1 förpackning salladslök
3 dl tacosås
3 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1 röd paprika
1 gul paprika
1 krm salt

Strimla kycklingen.
Bryn.
Lägg över i en gryta.
Strimla hela salladslöken.
Fräs.
Lägg bland kycklingen.
Rör ner tacosås, creme fraiche och fond.
Puttra i några minuter.
Strimla paprika.
Rör ner i grytan och puttra lite till.
Smaka av med lite salt.

Servera med pasta och stekta champinjoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar