lördag 23 september 2017

Dillkyckling

Foto: lottasmat@yahoo.se 
Ett alternativ till dillkött. Tar inte alls lika lång tid att tillaga.
Gubben har gjort "1-2-3"-gurkor som jag serverade till.
Själv åt jag en gryta gjord av pulled Vegme, hickorysås och iMat. Otroligt snabbt och enkelt.

900 gram kycklinglårfile
2 stora morötter
1 stor lök
1 bubbla dill
4 1/2 msk kycklingfond
vatten
3 lagerblad
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl grädde
strösocker
ättika
Maizena

Skala och slantar morötterna.
Skiva löken tunt.
Koka upp 5 dl vatten och fond.
Tillsätt kycklingen.
Om det behövs mer vatten för att täcka kycklingen så tillsätt det.
Låt koka några minuter.
Skumma av.
Tillsätt lök, morot, lagerblad, salt och svartpeppar.
Koka 10 minuter.
Tillsätt grädde och koka upp.
Eventuellt red med Maizena utrört i vatten.
Dra ner värmen.
Vänd ner dill.
Smaka av med socker och ättika. Tillsätt lite i taget tills du fått en balans som du tycker om.

Servera med kokt potatis och "1-2-3"-gurkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar