Idag bakade jag pizzabullar som skulle vara dagens middagen. Jag hade tänkt att bara servera med en sallad till men gubben önskade grillat.
Pizzabullarna är veganska men kan givetvis göras animaliska. Kikärtsspad = 1 ägg, havredryck = mjölk samt vegansk mozzarella och näringsjäst = ost.
1 tsk italienska kryddor
1 1/2 tsk salt
1,2 dl aquafaba (kikärtspad)
knappt 1 1/2 dl havredryck
4 msk vatten
1 msk råsocker
1/2 förpackning torrjäst (7 gram)
Rör ihop mjöl, salt och italienska kryddor.
Blanda aquafaba, havredryck, vatten, socker och jäst.
Häll vätskan i mjölet och knåda till en slät deg.
Lägg i skål under bakduk och låt jäsa i 1 timme.
Kavla ut tunt. Ungefär 30×60 centimeter i rektangel.
2-3 dl tomatsås
1 rödlök
1 gul paprika
1 gul paprika
Vegansk mozzarella
2 msk näringsjäst (B-jäst)
1 msk oregano
Bred ut tomatsås över degen.
Skiva löken tunt och lägg ut ringar över tomatsåsen.
Tärna paprika och sprid ut jämnt över degen.
Tärna paprika och sprid ut jämnt över degen.
Toppa med oregano, näringsjäst och riven mozzarella.
Rulla ihop så tight som möjligt.
Rulla ihop så tight som möjligt.
Dela i 12-14 jämnstora bitar.
Lägg i smord form.
Låt jäsa i 30 minuter- 1 timme.
Grädda i 180 graders ugn i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar