fredag 10 maj 2019

Ramensoppa med kyckling




Idag ringde Maja;

- Mamma.....
- Ja?
- Om jag köper alla ingredienser kan du laga kycklingramen?

Så Maja handlade och körde för att lämna alla ingredienser i vårt kylskåp medan jag var på jobbet.

Soppa för tredje gången denna veckan för familjen. Men ingen av dem vågade klaga.


Denna version av ramen är snabb och enkel. Fast det är vad jag har förstått långt ifrån äkta ramen. Kanske får jag förmånen någon gång att få smaka autentisk ramen men familjen gillar denna förenklade versionen.

Maten räckte till 5 vuxna och ett barnbarn.


Själv åt jag färsk sparris och champinjonbiff.

4-5 kycklingfiléer
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 gram ramennudlar
1 1/2 l  vatten
4 1/2 msk kycklingfond
1 solovitlök
6 citrongrässtjälkar
5 salladslökar
3-4 pak choi
1 1/2 msk risvinäger
3 msk tamarisoja
färsk koriander 
röd chili

Lägg kycklingfiléerna i en oljesmord form. Salta och peppra.
Tillaga i ugn på 220 grader 15 minuter. 
Låt kycklingfiléerna vila några minuter.
Dela i tunna skivor.

Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
Skölj i kallt vatten.

Koka upp kycklingbuljong. 
Tillsätt pressad eller finhackad vitlök. Krossa citrongräsets hårda del lite med knivskaft eller liknande. Lägg citrongräset hel i soppan. (Du krossar citrongräset för att få ut smakämnen).
Koka i minst 5 minuter. 
Finstrimla salladslök.
Grovdela paj choi.
Plocka ur citrongräset.
Lägg i salladslök, pak choi, risvinäger och soja.

Dela upp nudlarna i varje skål och lägg i den skivade kycklingfilén i varje skål. 
Häll upp buljongen och fördela grönsakerna jämnt.

Toppa med finhacka röd chili och färsk hackad koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar