tisdag 7 maj 2019

Risnudelsoppa med röd curry



En riktigt god och snabb soppa. Jag valde att servera vegetariska vårrullar till eftersom gubben var rädd för att inte bli mätt. Det var ju inget kött.
Gillar du hetta så öka mängden röd curry paste till 2- 2 1/2 msk.

Kokosolja att steka i
3 klyftor vitlök
1 matsked ingefära  (färsk)
1 1/2 msk röd curry paste
1 burk kokosmjölk
1 - 1 1/2 l vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 msk Agave sirap
200 gram risnudlar
200 gram fast tofu
1 broccoli
1 röd paprika
1/2 msk limesaft
1 krm salt

Finhacka eller riv vitlök och ingefära.
Hetta upp kokosolja.
Tillsätt vitlök, ingefära och röd curry paste.
Fräs.
Tillsätt kokosmjölk, Agave sirap och buljong.
Koka upp.
Tärna tofu.
Tillsätt risnudlar och tofu.
Koka i 2 minuter.
Dela broccoli i mindre buketter.
Strimla paprika.
Tillsätt broccoli och paprika.
Koka i 3-5 minuter.
Smaka av med limesaft och salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar