En väldigt enkel och god gryta. Jag valde att servera champinjonerna bredvid eftersom några av de som satt runt bordet inte är så förtjusta i svamp.
800 gram fläskfilé
2 paket bacon
1 gul lök
200 gram champinjoner
1 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
3 dl grädde
3 dl grädde
2 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk soja
1 1/2 - 2 tsk torkad timjan
1/2 - 1 tsk salt
1 1/2 - 2 tsk torkad timjan
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär filén i medaljong och bryn.
Skär filén i medaljong och bryn.
Lägg över i gryta.
Skala och strimla lök.
Klyfta champinjonerna och stek.
Skala och strimla lök.
Klyfta champinjonerna och stek.
Strimla bacon och stek tillsammans med löken.
Lägg över i gryta.
Koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan.
Tillsätt fond, grädde, soja och vitt vin.
Smaka av med timjan, salt och peppar.
Låt småkoka i minst 10-20 minuter. Gärna längre. Jag lät grytan småputtra medan potatisen blev klar i ugnen.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar