torsdag 23 september 2021

Pasta med svampsås


Dagens vegetariska pasta blev en svampsås med icke vegetariskt tillbehör. Jag använde mig av skogschampinjoner eftersom gubben tycker att de smakar mer än vanlig vit champinjon.

Till familjen serverades stekt guanciale (griskind) medan jag åt stekt fejkon till. Detta hade absolut inte behövts men jag ansåg att vi inte hade tillräckligt med grönsaker. Hade gärna haft lite kokt broccoli och en maffigare sallad. 

300 - 500 gram svamp (skogschampinjoner)
1 stor gul lök
1 solovitlök
1 svampbuljongtärningar
5 - 7 dl vatten
5 dl grädde
1/2 - 1 msk dijonsenap
1/2 - 1 msk soja
salt
svartpeppar
Eventuellt maizena utrört i vatten
Gräslök

Hacka gul lök.
Riv vitlöken.
Skiva svampen.
Fräs gul lök tills den blir mjuk.
Tillsätt vitlöken och fräs lite till.
Tillsätt svampen och fräs till den får din färg.
Häll i vatten och buljong.
Låt småputtra några minuter.
Tillsätt grädde, dijonsenap och soja.
Låt puttra lite till.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Eventuellt kan du reda såsen med lite maizena utrört i vatten.
Hacka gräslök och tillsätt precis innan servering.

Servera med kokt pasta och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar