torsdag 12 augusti 2021

Potatis, morot och löksoppa




Soppa en varm dag i augusti? Det fungerar verkligen. Mer soppa och mer växtbaserad soppa. 😉
Detta recept kommer från Portionen under tian. Ytterligare en matkreatör som tillhör mina favoriter. 
Hannas recept har en bönröra som tillbehör men jag hittade ett pizzakit till halva priset i min lokala butik så det fick bli pizza med kapris och ost. Passade utmärkt.
Som valfria örter passade jag på att tömma burken med Herbamare örtsalt. Det var knappt 1 msk kvar.
Grönsaksbuljongen är butiken Naturgotts egna blandning. Kan verkligen rekommendera den.

2 gula lökar
500 gram potatis
4 morötter
2 msk grönsaksbuljong
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk valfria örter 
1 - 1 1/2 liter vatten
2 1/2 dl iMat (havregrädde)

Skala och hacka löken. 
Skala potatis och morötter samt dela i mindre bitar.
Fräs lök, potatis och morötter i en stor kastrull några minuter. 
Tillsätt buljong, sambal oelek, örter och vatten. 
Låt koka tills potatis och morötter är genomkokta (15-20 minuter).
Tillsätt grädden och koka upp.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar