Ytterligare en väldigt snabb fiskrätt. Eftersom jag idag serverar med kokt potatis tar det längre tid att få middagen klar. Tur att gubben skalar potatisen annars hade vi fått vänta ännu längre på mat. Mina händer fungerar inte ihop med potatisskalare. Stekt potatis hade också passat bra till. Här kokas det nästan alltid för mycket potatis. Perfekt att sedan ta till en annan dag. Stekt potatis, pyttipanna eller i omelett.
Torsk är inte heller ett måste. Gillar du annan fisk så använd den. Lax hade passat bra men eftersom Magda har svårt för konsistens på lax tillagar jag sällan det.
Denna rätten hade faktiskt även passat med kycklingfiléer eller varför inte helt vegetarisk med Quornfiléer.
Jag använde mozzarella (vegansk) eftersom jag hade det i kylskåpet men det går utmärkt att använda annan ost.
Lite citronklyftor till hade också passat bra men citronen ligger kvar i skålen. Glömde helt bort den.
Vill man inte servera sallad till passar rårivna morötter alltid bra till fisk. Varför inte servera gurkstavar och tomatklyftor istället för en sallad.
Givetvis kan man servera en sås till om man vill men hör räckte det med skirat smör.
1 broccoli
2 dl crème fraiche
1/2 solovitlök
1 msk dijonsenap
100 gram riven mozzarella
salt
svartpeppar
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Dela broccoli i buketter och lägg på samt runt fisken.
Krydda med lite salt och svartpeppar.
Blanda ihop Crème fraiche, senap, mozzarella, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Bred ut blandningen över fisk/broccoli och grädda i 200 graders ugn i 20 minuter.
Servera med kokt potatis, skirat smör och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar