Rotmos och fläskkorv har gubben tjatat om länge så idag var det dags. Passar perfekt en söndag som är höstlik men ändå riktigt varm. Härligt att se hur naturen går ner i vila och ändrar färg. Samma färg som finns på tallriken.
1 stor kålrot ca 1 kg
2 stora morötter
7 - 10 potatis
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 msk grönsaksbuljongpulver
salt
peppar
smör
Skala kålrot och morötter.
Skär dem i bitar.
Koka i vatten med 2 msk grönsaksbuljongpulver, vitpeppar och kryddpeppar i cirka 20 minuter.
Skala och skär potatisen i bitar.
Lägg ner tillsammans med rotfrukterna.
(Potatisen kokar snabbare än rotfrukterna)
Koka tills allt är mjukt.
Spara lite av kokspadet.
Mosa kålrot, morötter och potatis.
Späd med spad och om du vill lite mjölk eller/och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Rör till sist ner 1-2 msk smör.
Servera med kokt fläskkorv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar