Snabbrätt som passar i vardagslivets jäkt. Utmärkt att ta tillvara rester om du fått ris över tidigare i veckan. Du kan använda dig av de grönsaker som du gillar eller har hemma. Kanske har du några slattar av frysta grönsaker i frysen. Kanske har det blivit grönsaker över under veckan som står kvar i kylskåpet. Det finns också olika färdig blandningar av wokgrönsaker som är bra att ha i frysen. Gul lök kan bytas ut mot salladslök eller purjolök. Äggen kan uteslutas om du inte har några och givetvis kan rätten göras vegetarisk genom annan proteinkälla (tofu, quorn eller liknande) samt byta ut honung mot Agave. Färsk lime är lyx så det något som inte alltid finns hemma men i mitt kylskåp finns alltid en flaska med limesaft. Har även alltid citronsaft hemma.
Andra grönsaker som passar:
morot
majs/minimajs
broccoli
vattenkastanjer
vitkål
kinakål
pak choi
svamp
sockerärtor
böngroddar
600-700 gram kycklingfilé
1 stor gul lök
1 stor paprika (orange)
4 dl kokt ris
1 1/2 dl gröna ärtor
2 tsk honung
4 msk sweet chilisås
2 msk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
limeklyftor
Strimla kycklingen.
Krydda med salt och peppar.
Bryn kycklingen.
Ringla över honung så att kycklingen får fin färg.
Låt kycklingen vila på en tallrik.
Skiva löken.
Tärna paprikan.
Fräs lök och paprika.
Lägg i kyckling, ris, ärtor och ägg.
Fräs i några minuter under omrörning.
Smaksätt med sweet chili och soja. Servera med limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar