Hanna, Portionen under tian, brukar dela med sig av sin utemat och vi inspirerades av hennes varma mackor med svampstuvning. Tyvärr lagas mackorna inte över öppen eld men smörgåsgrill i köket fungerar också.
Gubben petade också i rökt skinka i sina och vi hade några tomater bredvid. En sallad hade varit gott till men kylskåpet är ganska tomt på sånt.
En riktigt matig macka som hade passat bra till soppa också.
300 gram champinjoner (annan svamp går utmärkt)
1 solovitlök
1 - 2 dl grädde (mjölkfri eller inte)
2 - 3 msk japansk soya
1 - 2 msk persilja (från frysen)
salt
svartpeppar
gul lök
ost (mjölkfri eller inte)
Skiva eller hacka svampen och bryn den mjuk.
Pressa i vitlök och fräs lite till.
Blanda ner grädde och soya. Låt allt koka ihop.
Smaka av med salt, svartpeppar och persilja.
Skiva gul lök tunt.
Montera mackorna med svampstuvning, gul lök och ost.
Stek gylllenbruna.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar