Ibland händer det att gubben vill ha kyckling och denna kryddningen har gått hem tidigare. Denna gången lägger jag också till citron, morötter, lök och vitlök runt kycklingklubborna.
1 kg kycklingklubbor
2 1/2 msk kinesisk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk olja
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1/2 solovitlök
smör
1 - 2 dl vatten
1/2 citron
2 morötter
1 stor lök
1 solovitlök
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda soja, ketchup, rosmarin, oregano, pressas vitlök, olja, salt och svartpeppar. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på glazen.
Klicka över lite smör.
Häll vatten i botten av formen.
Efter 15 minuter placeras citron-, lök- och vitlöksklyftor samt morotsslantar runt om.
Stek i 220 graders ugnen i 30-45 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.
Ös ett par gånger. Häll på mer vatten om det behövs.
Innertemperaturen ska vid benet vara 82 grader.
Ös ett par gånger. Häll på mer vatten om det behövs.
Innertemperaturen ska vid benet vara 82 grader.
Servera med potatismos, skysås och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar