Filé:
600 gram fläskfilé
2-4 msk grönpeppar
flingsalt
Sås:
Sås:
1 dl vatten
2 msk köttfond
3 dl vispgrädde
1/2 -1 msk soja
2 msk dijonsenap
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Ugnsråstekt potatis:
1 krm svartpeppar
Ugnsråstekt potatis:
10 potatisar
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm svartpeppar
Potatis:
Skala om du vill potatisen.
Skär i tunna skivor och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja.
Krydda och rör om ordentligt.
Stek i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Vänd runt någon gång under tiden.
Skala om du vill potatisen.
Skär i tunna skivor och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form.
Ringla över olivolja.
Krydda och rör om ordentligt.
Stek i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
Vänd runt någon gång under tiden.
Filé:
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
Platta ut skivorna lätt.
Stöt grönpepparn i en mortel.
Klappa in pepparen i filéskivorna.
Stek några minuter på varje sida.
Salta.
Sås:
Vispa ur pannan med buljong och grädde.
Tillsätt soja och senap.
Låt såsen koka upp.
Smaka av och lägg ner filén i såsen och låt bli varmt.
Servera med haricot verts.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
Platta ut skivorna lätt.
Stöt grönpepparn i en mortel.
Klappa in pepparen i filéskivorna.
Stek några minuter på varje sida.
Salta.
Sås:
Vispa ur pannan med buljong och grädde.
Tillsätt soja och senap.
Låt såsen koka upp.
Smaka av och lägg ner filén i såsen och låt bli varmt.
Servera med haricot verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar