1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
5 msk olja
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk mejram
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär filéen i "fjärilar". Alltså skär inte första snittet helt igenom utan låt köttet sitta ihop. Men andra skär du igenom. Då kan du fälla ut "vingarna" på filéen och bilda en fjäril.
Skala lök.
Gör en marinad genom att mixa löken tillsammans med vitlöksklyftorna och olja.
Tillsätt kryddorna.
Lägg köttet i marinaden och låt dra minst 30 minuter.
Trä upp köttet på spett.
Grilla på 220 grader tills innertemperaturen är 75 grader.
Grillsås:
3 dl grekisk yoghurt
1/2 dl ajvar relish
1/2 tsk sambal oelek
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar