Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 16 september 2011
Drottningparfait
Det är fredag och familjen ska få lite gott att äta framför tv:n. Själv jobbar jag ikväll så jag får nöja mig med att provsmaka smeten innan den åker in i frysen.
Denna satsen räcker lätt till 8 personer. Kan tänka mig att servera lite mindre portioner och varför inte ett rån eller maräng till. Men de mina får den så här.
250 gram hallon och blåbär
2 dl vatten
2 dl socker
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Använder du dig av frusna bär så låt dem tina.
Mixa bären.
Koka vatten och socker till en lag i en kastrull cirka 5 minuter.
Låt lagen svalna.
Vispa äggulor.
Häll i en fin stråle ner lagen som nu är ljummen.
Vispa hela tiden tills du har en pösig kräm.
Rör ner bärmixen.
Vispa grädden till ett fast skum.
Vänd försiktigt ner grädden i bärkrämen.
Häll upp i portionsformar.
Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Etiketter:
efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar