lördag 25 februari 2012

Torsdagens utfärd

Ber om ursäkt att jag inte berättat om torsdagens utfärd till Malmö och Malmö Opera för att se "Svansjön". Kroppen strejkar och jag var under fredagen helt upptagen med att ordna inför Max kalas. Men en sak i taget.

Hela utfärden börjar med att bussen inte kommer kl 14.30 som jag trodde. När jag irriterat tittar på busstabellen visar det sig att bussen ska gå 14.40 men den dyker inte upp förrän 14.45. 

Gissa om jag var nervös. Med bil som håller hastighetsgränserna så tar det 13-14 minuter att ta sig till järnvägsstationen. Och tåget går 15.06. 
Som tur är kan jag betala hela resan på bussen och slipper springa till någon biljettautomat.

Men vi kommer i god tid till stationen och jag kan andas ut. Där står redan Ariane och hennes dotter Catja och väntar.

På tåget kan jag slappna av mer och i Kristianstad hoppar Fia på tåget. 

VI var alltså ett gäng tjejer med åldersskillnad 47-18 men det märktes inte. Lika galna allihopa. 



Ariane hade besökt en trevlig restaurang tillsammans med sin andra dotter Stephanie. De hade varit så nöjda att Ariane varmt rekommenderade stället. 

Ariane sa att hon först hade varit lite misstänksam när Stephanie tagit henne till Ölkaffet. Men det var väldigt god mat till otroligt bra pris. Februari erbjudandet med 119 kr för planka var suveränt.


Jag åt planka med ryggbiff och bea. Självklart ett glas rött till det.

När vi var mätta började vi gå mot Malmö Opera och när vi kommer fram upptäcker vi att det pågår en filminspelning.
Vilka bilar. Inte illa. Självklart passar vi på att skoja på Facebook om att vi anländer med stil till operan.




Självklart bjuds det på skumpa på en premiär. Lyxigt värre.


Det är så roligt att titta på folk. På ett sådant ställe som opera får man se alla möjliga varianter. Men jag måste erkänna att jag älskar unga killar i kostym och slips. 


Självklart missade vi tåget hem och fick roa oss själva i en timme. Så vi tog till apostlahästarna och tog oss från Triangeln till Centralen.

Stackars gubben har stått och väntat på stationen eftersom inga bussar går så sent. Tyckte synd om honom som skulle upp igen klockan 6 men han var mest glad över att ha mig hemma.

Vilken kväll. Så många skratt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar