onsdag 11 april 2012

Det blir inte som man tänkt sig...

Igår nickade jag till två gånger när jag körde hem. Gubben blev vansinnig och tyckte att jag idag skulle ta och sova lite extra.

- Skicka ungarna till skolan. Åk till läkarstationen för provtagning och åk sedan hem och lägg dig.


Lät som en bra ide för jag kände mig ganska hängig och i morgon väntar en tuff dag med utbildning 10-15 och sedan jobb 15.30-23.30.

Men när jag stod och gjorde mig klar ringer Maja och är förtvivlad. Hon och en till tjej hade inte fått åka med skolbussen. Trots att Maja förklarade att hon skulle fixa ett nytt busskort i skolan idag eftersom hon tappat sitt så lät busschauffören henne inte åka med. Den andra tjejen hade ett busskort men det registrerades inte när hon höll fram det vid apparaten.

Så det blev till att hastigt och lustig skynda mig. Inte tänkte jag köra samma resa flera gånger än nödvändigt.

Tjejerna kom till skolan innan 8 och jag kom till provtagningen tidigare än planerat. Men vad gör det när man har en bok med sig och hela dagen ledig?

Efter jag hade lämnat ytterligare lite blod till prover så var det apoteksdags. Jag stod och ryckte i dörren och fattade inte varför det inte gick att öppna. När jag tittade på klockan var hon 8.45 och jag kunde inte förstå varför det inte gick att öppna dörren. Mitt dumma nöt. Apoteket öppnar 9.00. Så det var till att sitta i bilen och vänta en stund.

När jag var klar på apoteket så bestämde jag mig för att gå inom till Böckmans och fylla på kcal. Där inne sitter det en gubbe och vinkar vilt åt mig. Tog en stund innan hjärnan hann koppla att det var pappa. Så jag fick förutom en latte i magen en liten pratstund med honom.

Snett över vägen ligger Jazpi och jag pinnade inom när de öppnade kl. 10. Hittade en top som jag gillade både pris och färg på så den fick följa med hem. Även ett par örhänge slank ner i kassen.

Efter jag hade beställt blombukett till mina föräldrar som har 42-årig bröllopsdag idag körde jag inom Maxi och handlade lite till dagens mat.

Nu sitter jag hemma och pausar lite. Konstigt att jag blir så trött av att egentligen inte göra något alls.

Ska plocka lite och förbereda så mycket jag kan till maten för sedan bär det av på vägen igen. Om Maja inte kom till skolan lär hon inte komma hem heller. Även om hon lyckats skaffa nytt busskort idag så får hon inte åka med bussen om hon inte har fotografi på.
Jag tror inte hon har kunnat fixa det eftersom de inte har några lärare idag. De är visst på utbildning hela bunten.

Efter det är klockan så mycket att det är dags för matlagning och sedan finns det inte en chans att jag får vila.

Så det blir inte som man tänkt sig alltid. Vila får jag göra en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar