onsdag 30 maj 2012

Drumsticks

Så här i fest- och bjudtider fick jag en förfrågan om något enkelt till midsommar som passar till ungdomar.

Jag tror att dessa kycklingbenen eller drumsticks passar utmärkt. De kan serveras både varma och kalla. Passar perfekt i buffen och vill man vara snäll mot sina gäster så lindar man in varje ben i lite folie så de slipper kladda ner sig.

Detta receptet på 1 kg kycklingben räcker nog till 4 personer men allt beror lite på vad man servera mer och framförallt hur mycket de äter.

1 kg kycklingben (drumsticks)

Marinad:
2 tsk sambal oelek
1 msk salt (fling)
1/2 dl stark senap (gärna dijon)
1/2 dl chilisås
2 dl Coca Cola

Rör ihop marinaden och koka upp den.
Låt småkoka i cirka 15 minuter utan lock så att marinaden tjocknar.
Sjud kycklingbenen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Detta för att minska tiden på grillen och för att slippa den brända ytan.
Låt kycklingen svalna lite.
Marinera kycklingen gärna över natten.
Jag brukar lägga allt i en förslutningsbar plastpåse och skaka om någon gång då och då.
Grilla kycklingen på grill eller i ugnen i cirka 15 minuter.
Pensla gärna på lite av marinaden när du vänder benen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar