lördag 17 november 2012

Saffransmuffin




4 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 gram smör
2 1/2 dl mjölk
1 - 2 pkt saffran (à 0,5 g)
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 apelsin

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i mjölk och saffran och koka försiktigt upp.
Låt blandningen svalna något.
Riv skalet från apelsinen.
Blanda mjöl, bakpulver och det rivna apelsinskalet. Rör ner mjölet i äggsmeten och till sist saffransmjölken.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 170 grader 15–20 min.
Ska du lyxa till det lite så låt muffinsen svalna. Sikta över florsocker och garnera med kanderat apelsinskal.
Här blir de uppätna i ett nafs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar