torsdag 6 juni 2013

Kräftfylld lax med dillsås



Maja har ätit lax två gånger i skolan och suckade djupt när jag sa att vi skulle ha lax. Magda vill bara ha kräftstjärtar och Max rynkar på näsan åt fisk.

Därför blir det en grillad flintastek med chipotlesås till ungarna och lax åt mig och gubben.

Här är receptet på chipotlesås:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2-3 msk chipitle pasta
1-2 krm salt

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt.


4 portionsbitar lax
170 gram kräftstjärtar i lag
1/2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1/2 krm svartpeppar

Dillsås:
2 dl grädde
1 1/2 msk fiskfond
2 dl creme fraiche
1 msk citronsaft
1 "bubbla" dill
salt
svartpeppar

Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit.
Placera laxen i en ugnsfast form.
Hacka kräftstjärtarna grovt.
Blanda kräftstjärtar, majonäs, creme fraiche och svartpeppar.
Fördela fyllningen i laxskårorna.
Jag toppade med några extra kräftstjärtar.
Gratinera i ugn i 220 grader i 10-12 minuter.

Dillsås:
Koka upp grädde och fond.
Vispa i creme fraiche.
Koka upp under omrörning.
Smaka av med citron, dill, salt och svartpeppar.
Red eventuellt med lite maizena.

Servera med kokt potatis och ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar