lördag 28 februari 2015

Min anledning till vegetariskt/veganskt

Ni kanske inte har reagerat mycket över att det blivit allt mer vegetariska och till och med veganrecept. Men jag tänkte ändå förklara varför.

20-30 minuter efter varje måltid började jag plågas av smärtor i magen. Jag hade kämpat på länge eftersom man måste äta för att överleva men tillslut insåg jag att jag var tvungen att testa ett annat sätt att äta.

Doktorn har trott att det har med min bindvävsreumatism att göra. Att bindväven och därmed elasticiteten i magen påverkats.

Inga prover eller tester har gjorts utan doktorns teori (och min) är utifrån min beskrivning.

Jag förstod att animalisk föda inte fungerar ihop med min kropp. Min mage och mina tarmar fixar det helt enkelt inte.

Så i slutet av förra året började jag plocka bort allt animaliskt, kött, fisk och fågel, och började må bättre.

Vi hade redan uteslutande laktosfritt eftersom Max är laktosintolerant och en hel del helt mjölkfria produkter men nu är alla mejeriprodukter borttagna.

Mjölk och grädde finns fortfarande hemma eftersom det är fler än jag som äter och dricker. Men inget sådant i min mat.

Undviker även allt med ägg även om jag vissa dagar kan acceptera ovo-lakto-vegetariskt. Jag är inte fanatiker. Finns inget alternativ så äter jag ovo. Finns inget alternativ till kaffet tar jag en skvätt mjölk. Men helst vill jag låta bli.

I olika forum har reumatiker berättat att en vegetarisk kost har hjälpt dem att må bättre. 

Har försökt att få det bekräftat från doktorn men eftersom det tydligen inte, än, finns några vetenskapliga bevis för att en vegetarisk, vegansk eller Paleo-kost så vill min doktor inte säga det. Istället menar doktorn att det bra att jag provar mig från och ser vad just jag mår bra av. 

Jag har inte längre smärtor i magen och tarmarna när jag ätit. Jag har en mage som inte är stenhård eller uppsvälld.

För mig är det ett bevis.

Så nu vet ni varför det förekommer mycket vegetariskt/veganskt på bloggen. Givetvis får familjen fortfarande äta kött om de vill och därför finns det även "vanliga" recept. Vem vet, jag kanske kan få över dem till den gröna sidan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar