2 gula lökar
1/2 - 1 solovitlök
1 gul paprika
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 dl tomatpuré
1 förpackning krossade tomater
2-4 dl vatten
2 dl iMat (havregrädde)
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 1/2 dl gröna linser
1/2 dl japansk soja
2 lagerblad
1/2 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
1 förpackning kokta kidneybönor
1 förpackning kokta stora vita bönor
1 liten förpackning majskorn
salt
Skala, dela och hacka lök och vitlök.
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 1/2 dl gröna linser
1/2 dl japansk soja
2 lagerblad
1/2 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
1 förpackning kokta kidneybönor
1 förpackning kokta stora vita bönor
1 liten förpackning majskorn
salt
Skala, dela och hacka lök och vitlök.
Dela paprika i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i 5 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin och tomatpuré, låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Fräs lök och vitlök i 5 minuter utan att det tar färg.
Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin och tomatpuré, låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, iMat, buljongpulver, linser, japansk soja, lagerblad och sambal oelek.
Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter. Linserna ska vara mjuka men inte kokat sönder. Rör om då och då.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Tillsätt bönor och majs i grytan.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Tillsätt bönor och majs i grytan.
Låt koka ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek.
Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar