onsdag 14 februari 2018

Skinkstek med äpple, champinjoner och lök


Jag har fått en slowcocker av mina föräldrar och som ett första test tillagar jag detta recept som jag hittade på www.crockpot.se . Har inte riktigt koll på hur slowcocker fungerar så det ska bli intressant att lära mig.

De säger att maten var riktigt god och gubben tyckte att jag skulle laga det igen.

1,2 kg skinkstek
1 gul lök, hackad
50 gram champinjoner
2 1/2 dl äpplejuice, koncentrat
1 dl äppelcider
2 1/2 dl vispgrädde
1 äpple
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bryn steken runt om.
Lägg steken i slowcooker.
Krydda med salt och svartpeppar.
Hacka löken grovt och klyfta champinjonerna.
Stek löken och svampen tills det fått färg.
Tillsätt äpplejuice och cider.
Låt koka i stekpannan i 10 minuter.
Häll allt över steken.
Lägg på locket och koka på låg i 5-6 timmar  eller tills köttet har en innertemperatur på 75 grader.
Ta upp köttet ur grytan.
Klyfta äpplet.
Tillsätt grädde och äpple.
Rör om och lägg tillbaka köttet.
Låt koka i 30 minuter på hög.
Ta upp steken och skär det i skivor.
Sila av såsen och red den om så önskas. Tillsätt i så fall såsen i en gryta med lite maizena utrört i vatten.
Låt koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera skinkstek med kokt potatis, champinjon/äpple/lökröra och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar