Idag kändes det höstlikt på jobbet. Vill inte riktigt erkänna att sommaren snart är slut och att årets kanotsäsong är över. Fast jag känner att det varit en tuff sommar. Kroppen mår inte bra och jag behöver snart få vila.
En rejäl sats med soppa så att jag kan frysa in två stora portioner och ha en med till jobbet imorgon.
2 gula lökar
2-3 morötter
4 selleristjälkar
1 stor squash
1 msk timjan (Franska kryddor)
2 förpackningar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl rött vin
2 dl risoni
salt
2 förpackningar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl rött vin
2 dl risoni
salt
svartpeppar
1 tsk agave sirap
Skala och finhacka lök och morot.
Hacka selleristjälkar och squash.
Fräs alltsammans på medelvärme i en stor kastrull i 10 minuter.
Rör om ibland.
Tillsätt timjan, tomaterpuré, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och vin.
Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt risoni och fortsätt att koka tills pastan är klar (11 minuter).
Smaka av med salt, svarpeppar och agave sirap.
Tillsätt lite vatten om soppan blivit för tjock.
Servera med ett gott bröd.
1 tsk agave sirap
Skala och finhacka lök och morot.
Hacka selleristjälkar och squash.
Fräs alltsammans på medelvärme i en stor kastrull i 10 minuter.
Rör om ibland.
Tillsätt timjan, tomaterpuré, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och vin.
Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt risoni och fortsätt att koka tills pastan är klar (11 minuter).
Smaka av med salt, svarpeppar och agave sirap.
Tillsätt lite vatten om soppan blivit för tjock.
Servera med ett gott bröd.
skön! Tack för att ni delar med oss!!
SvaraRadera