måndag 29 april 2019

Ljummen potatissallad



En potatissallad som hade smakat väldigt gott med nypotatis och färska örter men i väntan på sommaren går det lika bra med frusna eller torkade örter.
1 msk färska örter motsvarar 1 tsk torkade.
Jag använde gröna oliver men personligen hade jag föredragit svarta. En smaksak.

Familjen får kryddiga korvar medan jag testar ICA Rökt sojachoritzo.

900 gram delikattespotatis
3-4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk frusen persilja
1 tsk timjan (torkad)
1 tsk basilika  (torkad)
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 gram fetaost
1 liten burk oliver (235 gram)
1 burk kronärtskockshjärtan (390 gram)
200 gram cocktailtomater
1-2 salladslökar

Koka potatisen i saltat vatten.
Rör ihop olja, salt, svartpeppar, senap och örter.
Dela gärna potatisen halvor eller klyftor om de är stora.
Vänd ner potatis.
Klyfta kronärtskocka.
Hacka salladslöken.
Halvera tomaterna.
Blanda ihop oliver, salladslök, kronärtskocka och tomater.
Vänd ihop med potatisen.
Dela eller smula fetaosten och vänd försiktigt ner.

Servera med kryddkorv. En grönsallad hade passat utmärkt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar