måndag 15 mars 2021

Pasta med rostade tomater och marinerade kronärtskockor


I tidningen Vi i villa hittade jag detta receptet som ursprungligen kommer från kokboken "Mera vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Det går som ett vegetariskt recept men Burrata innehåller löpe vilket alltså inte är vegetariskt. Alternativet är att ersätta Burrata med en mjölkfri ost. Lämnar över till var och en att avgöra vad de stoppar i sin mun.
Tips i receptet är att man kan använda sig av tomat på burk och det finns en hel del bra hela konserverade tomater.
Längtar till vi kan testa detta receptet med solmogna svenska tomater.
Nästa gång kommer jag absolut att använda två burkar med marinerade kronärtskockor. Både jag och gubben älskar kronärtskocka och tyckte att det var för lite.
Kanske tillsätta goda svarta oliver i rätten också.
Familjen åt utan något animaliskt protein som tillbehör men man kan servera salami eller lufttorkad skinka till.


1/2 solovitlök
700 gram körsbärstomater på kvist
1 burk marinerade kronärtskockor (290 gram) samt oljan
2 bollar Burrata
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
eventuellt nypa strösocker
1 kruka färsk basilika

Krossa vitlöken.
Tvätta tomaterna och plocka bort dem den kvisten.
Blanda ihop vitlök, tomater, kronärtskocka, salt och svartpeppar.
Eventuellt behövs lite socker om du inte hittat söta tomter.
Lägg allt i en ugnsfast form.
Ringla över olja från kronärtskockorna.
Ugnsbaka i 220 grader i 25 minuter eller tills tomater fått lite färg och mjuknat.
Rör någon gång under tiden.
Koka pasta.
Spara lite av pastavattnet.
Blanda ihop pasta och några msk pastavatten med tomaterna direkt i ugnsformen.
Toppa med Burrata (som du rivit isär/delat lite), basilikblad och svartpeppar.

Servera med riven parmesan och gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar