söndag 7 mars 2021

Kålsoppa med tomat



Lök, selleri och morötter gör en bra bas för olika soppor. Idag väljer jag att tillsätta vitkål och krossade tomater. Du kan givetvis använda de grönsaker och/eller rotfrukter som du har eller gillar.
Jag använder oregano och basilika som kryddor men det kan du också variera.
Familjen åt kassler till medan jag nöjde mig med ett gott bröd.


1 stor lök
3 stjälkar selleri
3 morötter
1/2 kålhuvud
1 solovitlök
1 konservburk finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 msk oregano
1/2 msk basilika
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk citronsaft

Tärna stjälkselleri, morot och gul lök.
Skär kålen i mindre bitar.
Fräs stjälkselleri, morot, vitlök och lök tills löken blir genomskinlig.
Tillsätt kålen och fräs tills den mjuknar något.
Häll i vatten och krossade tomater.
Kryddor, tomatpuré och buljongtärning.
Koka upp och låt småputtra i 15-20 minuter eller tills morötterna är klara.
Smaka av med citronsaft samt eventuellt mer salt och svartpeppar.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar