onsdag 17 mars 2021

Kycklinggryta med timjan



Otroligt snabb kycklinggryta som även passar att serveras med ris eller annat gryn.

Jag gjorde samma recept till mig men använde Astrid och aporna k*ckl*ngbitar istället. Blev riktigt gott.

Tänk på att inte steka kycklingen allt för mycket. Det räcker med att den byter färg till vit. Den kokas klar i grädden. Ju mindre bitar du har desto snabbare går det. Är du osäker så ta upp en kycklingbit och dela för att se så den är klar.

800 - 900 gram kycklingfilé
1 solovitlök
1 stor gul lök
3 - 4 dl grädde (IMat)
1 1/2 - 2 tsk timjan (torkad)
1 msk hönsfond (grönsaksbuljong)
2 - 3 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk citronsaft

Skala och skär löken i klyftor.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Bryn kyckling och lök tills de får lite färg och löken mjuknar.
Pressa ner vitlöken.
Tillsätt timjan, fond, kinesisk soja, salt och svartpeppar.
Låt koka i 5 - 10 minuter beroende på hur hårt du brynt kycklingen.
Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och svartpeppar.
Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten.

Servera med kokt potatis, kokta morötter och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar