söndag 24 oktober 2021

Böngryta




Sanna Bråding delade på Instagram en böngryta som hon lagade. Så jag inspirerades och lagade min egen variant. Använde det jag hade hemma och fick till en riktigt god söndagsmiddag. 

Det blev ett ordentligt storkok som gav middag till tre personer och resterna blev flera lunchlådor. Härligt att ha färdiga lunchlådor i kyl och frys. 

Givetvis kan du använda dig av nötfärs istället.

700 gram Anamma färs
2 gul lök
1 solovitlök
2 förpackning blandade bönor
1 burk milda vita bönor
2 burk hela tomater
1 burk krossade tomater
vatten
2 msk tomatpuré
2 msk grönsaksbuljongpulver
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk paprikapulver
1 tsk basilika
2 krm chili flakes
1 grön paprika
1 röd paprika

Hacka gul lök och vitlök.
Fräs gul lök, vitlök och färs.
Tillsätt hela och krossade tomater samt tomatpuré.
Skölj ur burkarna med vatten och tillsätt i grytan tills du är nöjd med konsistensen.
Låt koka upp.
Skölj bönorna.
Vänd försiktigt ner bönorna i grytan tillsammans med grönsaksbuljongpulver och kryddor.
Tärna paprikorna och vänd ner.
Låt koka upp igen och småputtra medan du rör runt då och då.
Jag lät grytan stå på spisen på låg värme under minst 1 timme. 
Smaka av om du behöver mer kryddor.

Servera med kokt ris eller ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar