måndag 22 november 2021

Varm kikärtsallad med halloumi

 


Ytterligare en middag från HelloFresh. Eftersom gubben inte gillar bulgur som receptet innehåller bytte vi ut det mot pasta. Fungerade utmärkt.

Recept: HelloFresh
Betyg: Niklas: 4
            Magda: 4
            Lotta: 4

Magda gav halloumi hela 5 poäng.

Panamat är en kryddblandning som innehåller paprika, spiskummin, peppar, kryddpeppar, torkade grönsaker (vitlök, lök), havssalt, torkade örter (timjan, oregano). Jag har Googlat men har inte hittat Panamat som färdig kryddblandning. Vet du var man kan hitta Panamat får du gärna berätta för det är en god krydda.

2 gula paprikor
4 tomater
2 paket kikärtor
8 gram Panamat
1 rödlök
socker
400 gram Halloumi
100 gram spenat
1 vitlöksklyfta
1 knippe bladpersilja
2 dl gräddfil
salt
svartpeppar

200-259 gram pasta 
(170 gram bulgur
8 dl vatten
8 gram grönsaksbuljong)

Tärna paprika och tomat grovt. Cirka 3 centimeters bitar.
Skölj kikärtor.
Blanda ihop paprika, tomat, kikärtor, Panamat, olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i 220 graders ugn i 15 minuter.

Koka pasta.

Skiva rödlök tunt.
Stek lök på medelhög värme i 5 minuter eller tills mjukt.
Krydda med en nypa salt, 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.

Skär halloumi i bitar och stek i 2-3 minuter per sida.

Skölj spenaten.
Blanda de varma grönsakerna med spenat och kokt pasta.
Krydda med salt och svartpeppar.

Blanda gräddfil, vitlöksklyfta, finhackad persilja, salt och svartpeppar.

Servera salladen med halloumi, stekt lök och dressing.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också Panamat kryddblandningen! Misstänker att det är den Turkish mix: https://joesdaily.com/food-drink/hellofresh-spice-blends-how-to-make-them/

    SvaraRadera