fredag 10 februari 2023

Nötgryta med morötter och champinjoner


Jag förberedde grytan i slowcocker igår. Köttet var nästan klart efter 4 timmar så jag stängde av det. När gubben kom hem idag så placerade han maten i en gryta på spisen, tillsatte grädde och soja för att sedan låta det småputtra i 45 minuter.

Självklart kan du göra grytan på spisen. Minska mängden kryddor och öka mängden vätska.

Idag serverade vi grytan med pasta men kokt/stekt potatis hade passat utmärkt till.

600 - 700 gram grytbitar av nöt
1 stor gul lök
2 stora morötter 
1 solovitlök 
200 gram champinjoner 
1 msk kalvfond 
1 msk timjan 
1 msk franska örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1 dl grädde 
1 msk kinesisk soja 

Skala och hacka löken. 
Skala och dela morötter i mindre bitar.
Skiva champinjoner grovt.
Bryn grytbitar, lök och champinjoner. 
Placera i slowcooker. 
Koka ur stekpannan med 1 dl vatten så du får med dig smakerna och häll över i slowcooker.
Kör på high i 4 timmar. 
Prova om köttet är klart. Om inte så kör lite till. Dels beror tiden på din slowcooker men även på ditt kött.
Tillsätt grädde och soja samt eventuellt redning. 
Smaka av.

Servera med kokt pasta och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar