4 hamburgarbröd
aioli
gröna blad
1 stor rödlök
1 gurka
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl 12 % ättiksprit
500 gram potatis
Vattenmelon
1/2 kruka mynta
1 tsk limejuice
2 tsk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Skala och skiva rödlök tunt.
Skiva gurkan tunt.
Lägg i två olika skålar.
Blanda ihop vatten, socker och ättika i en kastrull och koka upp.
Fördela lagen över gurka och rödlök.
Låt stå.
Skala och skär potatisen till pommes.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja samt krydda med salt och svartpeppar.
Blanda runt.
Stek i 220 graders ugn i 25 minuter.
Tärna vattenmelon.
Finhacka mynta.
Blanda ihop mynta, limejuice, balsamvinäger och lite svartpeppar.
Vänd ner vattenmelon.
När det är några minuter kvar av pommestiden så placera halverade hamburgarbröd i ugnen på grillgaller och värm dem lite.
Skiva varje halloumi i 4 skivor.
Stek i lite olivolja.
Bred aioli på hamburgarbrödets underdelar.
Lägg gröna blad ovanpå.
Placera 2 skivor halloumi på varje hamburgarbröd.
Toppa med picklad rödlök och gurka samt placera brödets topp överst.
Innan servering strö lite havssalt över melonsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar