Linsbolognese får gärna stå och småputtra på väldigt låg värme under lång tid.
1 liten gul lök
1/2 solovitlök
1 morot
1 selleristjälk
1 msk tomatpuré
2 dl pasatana
1/2 dl rött vin
1 1/2 dl torkade röda linser
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde (havre)
1/2 msk torkad oregano (basilika)
salt
svartpeppar
Finhacka eller "pulsera" i mixern mindre bitar av morot, selleri och lök. Det ska inte bli mos.
Fräs morot, selleri och lök tills det mjuknat och tillsätt tomatpurén och pressad vitlök.
Fräs lite till.
Tillsätt pasatana, grönsaksbuljongtärning, vin och vatten.
Koka upp.
Skölj linserna i kallt vatten.
Sänk värmen och tillsätt linserna samt oregano.
Låt småputtra tilla linserna är mjuka och om du har tid så gärna lite längre.
Tillsätt grädde samt smaka av med salt och svartpeppar. Kanske lite mer oregano.
Servera med kokt spagetti och lite riven "ost".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar