söndag 8 mars 2015

Fetaostbiffar med stekt vitlökspotatis



Maja hittade receptet och jag lagade maten.

Som vanligt fick jag ändra i receptet för att det skulle passa.
Skulle vara mozzarella men affären hade ingen så jag bytte ut till fetaost.

Detta gick hem hos alla. Kul när maten uppskattas.

Till mig själv gjorde jag en vegantallrik av vad som fanns i kylskåpet.

1 dl matkorn
2 dl vatten
1 krm grönsaksbuljongpulver
100 gram champinjoner
1/2 broccolibukett
3 körsbärstomater

Koka matkorn i vatten och grönsaksbuljongpulver enligt förpackningen.
Dela champinjoner i mindre bitar.
Stek champinjoner.
Dela broccoli i mindre buketter och stek med champinjonerna.
Tillsätt matkorn och klyftade körsbärstomater.

Servera med hummus och babyspenat.


Fetaostbiffar:
900 gram nötfärs
150 gram fetaost
2 dl naturell kvarg
1 msk dragon
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
kokt potatis
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda nötfärs, naturell kvarg och kryddor i en bunke.
Dela fetaost i bitar.
Forma färsen till bollar med fetaost i mitten.
Platta ut till biffar.
Stek på medelvärme i 4 minuter på varje sida.
Dela potatisen i bitar.
Stek.
Hacka eller pressa vitlök och blanda med potatisen.
Tillsätt salt och peppar.

Servera med brunsås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar